6 smutsigaste ställen på köket som vi alltid glömmer om

Även om ditt kök lyser av renheten, betyder det inte att det är rent! En firma för flyttstädning i Sverige berättar om potentiella infektionshärdar på köket och hur du kan säkra ditt hus.

ARBETSYTOR

Problem: Bänkskivan är ett av de smutsigaste ställena på köket, eftersom den har kontakt med olika produkter, däribland rått kött och rå fisk, under dagens lopp. Bara föreställ dig hur många bakterier hamnar i arbetsytan, när du lagar middag, ställer påsarna med dina inköp eller lägger dina bilnycklar eller mobiltelefon på den!

Lösning: Glöm inte att behandla arbetsytorna med desinfektionslösningar minst en-två gånger i veckan.

diskho

Problem: Tillsammans med diskar hamnar matpartiklar i din diskho. Dessutom häller du dit saft-, mjölk- eller vinrester, som accelererar rötprocesser och förvandlar din disko till härden för farliga infektioner.

Lösning:Det räcker inte med att tvätta din diskho med en smutsig svamp. Alltid använd en separat svamp för att stryka antibakteriella lösningar och torka torr din diskho med en pappershandduk efter varje behandling.

kylskåpsLÅDOR

Problem:Tyvärr är plastlådor nästan det sista stället där hemmafruar tittar in när de städar på köket. Och det borde de inte ha gjort! I sådana boxar hittar du säkert en bit av gammalmöglig ost eller rutnande grönsaker som sprider bakterier till de produkter som är fortfarande ätbara.

Lösning:Bevara alltid kött- och fiskeprodukter separat från frukter och grönsaker. Skaffa dig en vana att granska innehållet av lådorna oftare och tvätta dem med tvålvatten minst en gång i 1-2 veckor.

kaffekokare

ProblemMan skulle kunna tro, vilka bakterier detkan handla om, om den här apparaten används för att koka en het dryck? Tyvärr finns de där i stort antal. De flesta av dem gömmer sig i vattenreservoaren, som vi alltid glömmer att tvätta. Och den betydliga delen av dem överlever och hamnar i kaffet, eftersom apparaten inte värmer vatten till den temperatur som är tillräcklig för att döda dem.

Lösning:Glöm inte att arrangera ”en baddag” för din kaffekokare. Fyll vattenreservoaren med ättikalösning (2 glas vit ättika per 1 glas vatten) och sätt i gång två fulla cyklar för kaffekokning. Din apparat kommer att lysa av renheten!