Flera saker i ditt hus som behöver rengöras bara en gång om året

Men du absolut ska göra det en gång om året!

Hushållsarbete slutar aldrig – det här är en sorgsen nyhet. Men det finns hushållsgöromål, som man kan göra sällan, verkligen sällan. Och det här är en bra nyhet. I den här artikeln har jag upprättat en lista över fem hushållsgöromål, som du kan göra bara en gång per år och förbli ändå en bra hemmafru.

städa i lådan med BESTICKEN

Det här är en verklig Narnia. I den här lådan försvinner alltid något för gott och, om du söker noggrant, kanske kan du hitta hängsmyckena av drottningen Anna där. Eller något annat som är oförväntat i samma grad.

Kanske är det av den här anledningen som vi vågar så sällan göra allt i ordning där – tänk om ditt liv inte blir samma som tidigare efter att du ordentligt granskar dess innehåll?

Riskera och gör det just nu.

Och kom inte tillbaka till det här problemet under hela året.

TVÄTTA LJUSKRONORNA

Allvarligt talat ska du göra det någon gång – varför inte göra det just nu.

I synnerhet, gäller det ljuskronorna på ditt kök eller badrum – plafonder och själva lampor täcks av dammet samt fett och överskuggar ljuset.

Förresten, om du använder energisparande lampor som inte bytas i flera år, ska du torka dem av också. Men först ska du skruva dem av från plafonderna. Och på inga villkor gör det med en fuktig trasa!

 

PUTSA GARDINERNA OCH DE MJUKA MÖBLERNA

Där är bäst att du helt enkelt lämnar in dem för kemtvätt. Och låt det här vara deras problem!

 

Det här är en annan process, som vi rekommenderar dig att utkontraktera. Och inte tänka på hur mycket damm och hur många små varelser dyker upp inne i beslaget och utfyllnaden. Nej-nej, du behöver inte tänka på det här. Bara beställ kemtvättjänster hem och förstör de här dammnästena en gång om året.

djupborsta mattorna

Naturligtvis, dammsuger du dem regelbundet. Men om din luddiga vän bor i ditt hus länge, behöver han säkert något hårdare – sedan ser du skillnaden själv. Men du behöver inte göra det oftare än en gång om året, det lönar sig inte att skämma denne bort!